Türkiye’nin popüler restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf, geçtiğimiz dönemde yaşadığı gıda skandalı sonrası dikkatleri üzerine çekmişti.
Türkiye’nin popüler restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf, geçtiğimiz dönemde yaşadığı gıda skandalı sonrası dikkatleri üzerine çekmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşaladığı gıda skandallarına karışan Köfteci Yusuf’un köftelerinden domuz eti çıktığı iddiaları büyük bir tartışma yaratmıştı. Bu iddiaları yalanlayan ve komplo teorileriyle gündeme gelen restoran zincirinin sahibi Yusuf Akkaş, olayın ardından sessizliğe bürünmüştü.
Ancak Köfteci Yusuf, gıda güvenliği konusunda yaşadığı bu sıkıntının ardından önemli bir değişikliğe gitmeye karar verdi. Marka, aracısız hayvan kesimine yeniden başladı. Balıkesir, Ankara, Kırşehir, Aydın, Gaziantep, Malatya ve Bursa’daki besicilerle doğrudan alım yapma kararı aldı. Bu hamleyle, taze et temininde kontrolü artırmayı ve güvenliği sağlamak istiyor.
Geçtiğimiz süreçteki gıda skandalının ardından güven yaratmak isteyen Köfteci Yusuf, gıda tedarik zincirini tamamen yeniden düzenleyerek, şeffaflık ve güvenilirlik konusunda önemli adımlar atmayı hedefliyor. Bu gelişmeyle birlikte, marka, güvenliği ön planda tutarak sektöründeki itibarını yeniden inşa etmeye çalışıyor.
Kaynak: Haber Merkezi